Televízne tipy: Príchod pápeža a filmy o tragédii z 11. septembra

let Film Let číslo 93. Foto: Reprofoto/youtube

Pred nami je víkend a s ním výber televíznych tipov. Čakajú nás filmy o 11. septembri 2001, životopisný film o Stephenovi Hawkingovi a dokument o pápežovi Františkovi.

SOBOTA

Stephen Hawking bol známy fyzik a kozmológ. TV JOJ Plus v sobotu prinesie životopisný film práve o tomto fyzikovi a jeho neľahkom osude. Stephen mal našliapnuté na skvelú kariéru, učitelia na vysokej škole ho zbožňovali, mal priateľku, s ktorou sa ľúbili. No v tom sa mu začali diať čudné veci. Niekedy nevedel udržať rovnováhu a spadol. Lekári mu diagnostikovali nevyliečiteľnú chorobu ochrnutia nervového systému, ktorá sa môže skončiť predčasnou smrťou. So svojou priateľkou Jane sa tejto situácii postaví čelom, vezmú sa a snažia sa žiť. Stephen sa napokon dožil veku 76 rokov. Film Teória všetkého sa začne o 20:30.

Marcello je milujúci otec a majiteľ salónu pre psov. V malom talianskom meste má Marcello dobré meno. No to sa zmení, keď sa zapletie s nenávideným Simonom. Simon je bývalý boxer, ktorý je závislý na kokaíne, terorizuje celé okolie vrátane Marcella. V snahe získať svoju dôstojnosť späť, vymyslí Marcello plán na pomstu. Film Dogman pôjde na ČT art o 22:15.

Rok po útoku v Amerike vzniká kontroverzný film. Jedenásť režisérov dostalo priestor jedenásť minút a deväť sekúnd, aby svojím uhlom pohľadu zobrazili situácie ľudí v rôznych kútoch sveta, ktorých sa udalosť nepriamo dotýka. Príbehy majú spoločnú tému, no dopady v kultúrach sú rôzne. Film 11’09“01 je pripravený o 21:00 na Dvojke.

NEDEĽA

V nedeľu pokračuje ďalšia časť očkovacej lotérie Byť zdravý je výhra. Zaregistrovaných je viac ako milión zaočkovaných ľudí, celkovo je v osudí cez dva milióny žrebov. Zatiaľ sa rozdalo takmer 38-tisíc výhier, od sto eur po 500-tisíc eur. V nedeľu v prvom žrebovaní pôjde o sumu 200-tisíc eur, ktorú môže vyhrať človek, ak zdvihne telefón do 20 sekúnd a bude vedieť správne heslo. Byť zdravý je výhra začne o 20:30.

Na Slovensko v nedeľu prichádza Svätý Otec František, jeho príchod je naplánovaný o 15. hodine. Priamy prenos odvysiela Jednotka. Slovenská televízia bude mať od 12. do 15. septembra upravený program, kde bude vysielať priame prenosy návštevy pápeža Františka. Svätý otec má zavítať okrem Bratislavy aj do Prešova, Košíc, na Luník IX a do Šaštína.

Dokument o Svätom Otcovi si pripravila aj TV JOJ Plus. V ňom bližšie predstavujú prvého pápeža z Latinskej Ameriky. V snímke sa vraciame aj k osobnosti svätého Františka z Asisi, po ktorom prijal meno aj pápež. Dokument Pápež František: Muž, ktorý drží slovo sa začne o 20:30.


Ďalšie články