Pred Mikasov úrad niekto vysypal hnoj. K činu sa prihlásili kotlebovci

241645425_640770757327583_8823998977973538443_n Poslanec Andrej Medvecký. Foto: Facebook

Pred úrad šéfa hygienikov Jána Mikasa vysypali vlečku s hnojom. Oficiálne aktéri činu nie sú známi, na Facebooku sa k nemu prihlásili členovia opozičnej ĽSNS, pričom padli reči aj o zabíjaní národa. Poobede poriadkové služby hnoj spred budovy odpratali.

Pred Úradom verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, ktorý je sídlom hlavného hygienika Jána Mikasa, sa pred obedom objavila hromada hnoja.

Aktéri do hnoja zapichli tabuľu s nápisom: „Čaputová, Heger, Matovič, Lengvarský, Mikulec aj Mikas! Zabíjate národ, národ vám to vráti.“ Pod tým bolo logo strany ĽSNS, tvrdí denník Pravda.

Krátke video z akcie na sociálnej sieti zverejnila členka Ľudovej strany Naše Slovensko Kristína Laššáková, ktorá pôsobí ako asistentka poslanca Petra Krupu. Mikasove vyhlášky podľa Laššákovej ničia život ľudom na Slovensku už vyše roka, preto mu vraj poslali odkaz v tejto podobe.

Poslanec za ĽSNS Andrej Medvecký sa pri kope hnoje odfotil aj spolu s plynovou maskou. „Zabíjate národ! Národ vám to vráti! Ján Mikas pred svoj Úrad verejného zdravotníctva dostal zásielku pripomínajúcu jeho nariadenia,“ napísal k príspevku.

Televízia TA3 uvádza, že príspevok o tejto forme protestu zdieľal aj predseda kotlebovcov Marian Kotleba.

„Ďakujeme za príspevok k riešeniu zhoršujúcejšej sa epidemickej situácie v našej krajine. Každý podľa svojich možností… Žiaľ, materiálu v tejto forme nie je možné priradiť registratúrne číslo,“ uviedli po akcii hygienici.

ĽSNS je strana známa odporom ku koronavírusovým obmedzeniam a proticovidovému očkovaniu. Zainteresovaná bola pri všetkých väčších demonštráciách tohto typu v ostatných týždňoch.

Epidemická situácia na Slovensku sa posledné dni pomerne prudko zhoršuje, aspoň čo do počtu nových prípadov ochorenia COVID-19. Za ostatných 24 hodín pribudlo 478 pozitívnych PCR testov.


Ďalšie články