Mikulec podáva trestné oznámenie na Fica

Roman Mikulec Minister vnútra Roman Mikulec. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Minister vnútra Roman Mikulec podáva trestné oznámenie na predsedu opozičného Smeru-SD Roberta Fica za ohováranie. Informoval o tom v pondelok na sociálnej sieti.

„Aj keď sú nápady z Ficovej ‚vlastnej hlavy‘ veľmi originálne, podávam na neho za jeho doterajšie počiny trestné oznámenie za ohováranie. Model diskreditácie založený na veľkom šírení dezinformácií, konšpirácií a silnej manipulácii využíva Fico pri svojich oponentoch už dlhé roky,“ tvrdí Mikulec.

Minister hovorí, že Smer-SD chystá „nový scenár v rámci svojich dlhodobých snáh o spochybnenie mojej osoby“. Podľa jeho slov chce Fico informovať, že júlový zásah inšpekcie rezortu vnútra, ktorého zastavenie opozícia ministrovi vyčíta, bol prerušený preto, lebo mal byť Mikulec na mieste. Obvinenia opozície minister odmieta.

Smer-SD pravidelne informuje o rôznych podozreniach okolo Mikulca. Opäť ho chce odvolávať aj v Národnej rade SR. Vyčíta mu viacero vecí, od situácie v rezorte a polícii, cez podozrenia z korupcie až po marenie vyšetrovania.

Tvrdí, že sa mal stretávať s členom bratislavskej skupiny takáčovcov Matejom Zemanom v jeho byte, kde mali preberať koordinovanie výpovedí. Kritizuje ho aj preto, že mal údajne prerušiť policajný zásah voči Zemanovi a ďalším dvom svedkom. Mikulec trvá na tom, že ho nepozná a nikdy ho nestretol.

(tasr/tod)


Ďalšie články