Televízne tipy: Film o konzume či spomienka na rok 1968

100 veci Film 100 vecí. Foto: reprofoto/youtube

Pred nami je víkend a s ním aj výber televíznych tipov. Čakajú nás filmové drámy, akčné kriminálky, komédia či druhá časť očkovacej lotérie, kde sa bude hrať o 500-tisíc eur.

SOBOTA

Paul a Toni sú od detstva najlepšími priateľmi. Ale stále medzi sebou súperia. Majú spoločnú firmu, kde vymysleli mobilnú aplikáciu, ktorá dáva mobilu ľudské vlastnosti. Úspech spolu oslavujú a po hádke uzatvoria čudnú stávku. Majú sa zbaviť všetkých svojich vecí a kto vydrží dlhšie vyhráva. Každý deň si jednu vec môžu vziať späť. Je to nemecká komédia, no človek si pri nej môže uvedomiť, že v podstate v živote nepotrebuje toľko vecí, ako v skutočnosti má. Film s názvom 100 vecí začne o 20:30 na JOJ Plus. 

V roku 1942 má Max Vatan cieľ zabiť nemeckého veľvyslanca. V meste sa stretáva s krásnou Marianne, ktorá má hrať jeho manželku. No pri predstieraní medzi nimi dvoma preskočí iskra a zamilujú sa do seba. Po splnení cieľa odchádzajú do Londýna, aby sa vzali. No ich šťastie netrvá dlho. Všetko môže byť len hra a Max sa bude snažiť zistiť, kde je vlastne pravda. Film Spojenci odvysiela TV Markíza o 23:10.

NEDEĽA

V nedeľu na Jednotke pokračuje druhá časť očkovacej lotérie. Áno, áno, povedané a napísané už bolo asi všetko, ale je čas otočiť list. Minulý týždeň sa podarilo odovzdať len 100-tisíc eur. Ďalšie pokusy boli neúspešné, preto sa bude teraz hrať o 500-tisíc eur. Program moderuje Vera Wisterová a Marcel Forgáč a v programe vystupujú aj pozvaní hostia. Lotéria Byť zdravý je výhra začne o 20:30.

Oscarový film z roku 2016 La La Land predstavuje vznikajúcu lásku medzi servírkou Miou a klaviristom Sebastianom. Obaja majú sny, ktoré môžu dosiahnuť len vďaka tomu druhému. Po mnohých neúspešných konkurzoch Mia dostane vytúženú hereckú rolu a Sebastian má ísť na turné s popovou kapelou. Stále majú na seba menej a menej času. Ich láska sa otriasa v základoch. Muzikál La La Land pôjde o 20:15 na ČT art.

Krátkometrážny dokument z roku 2018. Vo filme sa dozvedáme cez neobyčajné osobné spomienky a zážitky bežných ľudí o udalostiach, ktoré sa stali 20. a 21. augusta. Sú dátumy, ktoré si pamätáme celkom presne. Vieme, čo sme vtedy robili. Staršie generácie medzi také dátumy určite radia aj 21. august 1968 – inváziu vojsk Varšavskej zmluvy do Československa. Dokument Spýtaj sa vašich: 68 pôjde o 8:25 a 23:30 na Dvojke.


Ďalšie články