V televíznom žrebovaní očkovacej lotérie ľudia nechápali podmienky súťaže, a tak prehrávali

235762869_4520122291351904_3620004174573179666_n Foto: RTVS/FB

Z 500-tisíc eur možných výhier získal napokon v priamom prenose len jeden výherca pätinu tejto sumy.

Na televíznych obrazovkách Rozhlasu a televízie Slovenska žrebovali v nedeľu večer výhercov očkovacej lotérie s názvom Byť zdravý je výhra. Z piatich vyžrebovaných adeptov na výhru sa podarilo splniť podmienky súťaže len jedinému, ktorý vyhral 100-tisíc eur.

Ostatným štyrom sa to nepodarilo. Druhému vyžrebovanému v poradí sa síce organizátori súťaže v časovom limite 20 sekúnd dovolali, ale neskôr telefón pravdepodobne sám zložil. Ďalší nezdvihol telefón vôbec.

Keďže výhra sa po každom ďalšom neúspešnom kole zvyšovala, predposledný súťažiaci mal možnosť získať 300-tisíc eur. Zjavne však nechápal podmienky súťaže a heslo, ktoré sa objavilo na obrazovke televízora, nedokázal v časovom limite 20 sekúnd prečítať.

Posledný súťažiaci tak mal šancu na výhru 400-tisíc eur. Organizátorom sa podarilo dovolať mu, ale heslo rovnako nedokázal zopakovať. Priznal sa, že televíziu doma nemá.

Výsledkom je, že z 500-tisíc eur napokon rozdelili iba jednu pätinu. Ako oznámili moderátori súťaže, nerozdelených 400-tisíc eur sa presunie do ďalšieho žrebovania, ktoré sa uskutoční o týždeň.

V hodinovej relácii vystupovali viaceré známe postavy, ktoré nabádali ľudí na očkovanie, napríklad olympijská medailistka v streľbe Zuzana Rehák-Štefečeková či herci Peter Marcin a Ján Gallovič. Tvorcovia zverejnili aj niekoľko príbehov ľudí nabádajúcich divákov, aby sa diváci dali zaočkovať.

Očkovaciu lotériu vyhlásila vláda na začiatku augusta. Podľa ministra financií Igora Matoviča v nej môžu v priebehu dvanástich týždňov rozdeliť celkovo až 21 miliónov eur.

(joh)


Ďalšie články