Spevácky zbor gejov z USA: Konvertujeme vaše deti. Deje sa to kúsok po kúsku a nič s tým nespravíte

YT Foto: YouTube

Americký homosexuálny spevácky zbor minulý mesiac publikoval videoklip, v ktorom hovorí o potrebe konvertovať cudzie deti v duchu svojej agendy, pomaly a kúsok po kúsku. Odporcovia bezprostredne na to reagovali v tom duchu, že aktivisti svoje zámery konečne demaskovali. Po vlne kritiky a vyhrážok zbor vydal vyhlásenie, v ktorom hovorí, že šlo iba o satiru.

San Francisco Gay Men’s Chorus, spevácky zbor homosexuálnych mužov z amerického mesta San Francisco, zverejnil hudobné video, ktoré má byť odpoveďou na obavy konzervatívnejších rodičov z vplyvu LGBT agendy na ich deti. Jeho zástupcovia v ňom tvrdia, že chcú ovplyvniť ich ratolesti smerom k väčšej férovosti a spravodlivosti.

„Konvertujeme vaše deti. Deje sa to kúsok po kúsku. Ticho a jemne. A sotva si to všimneš. Dokážeš ich udržať pred diskotékou. Varovať pred San Franciscom. Nechať ich nosiť skladané nohavice. Je nám to jedno. Konvertujeme vaše deti,“ uvádza sa v texte.

Autori kontroverznej skladby sa ďalej nechávajú počuť, že deti niekto musí naučiť prestať nenávidieť a že po indoktrinácii budú pracovať na tom, aby zmenili názory všetkých svojich kamarátov, doslovne bratov a sestier. Postupne chcú vraj dosiahnuť na všetky deti a tvrdia, že pred tým niet úniku.

„Agenda gejov prichádza domov, agenda gejov je tu. Ale nemusíš sa báť, pretože stáť na našej strane nie je nič zlé. Poď rýchlo na palubu, pretože svet stále potrebuje trochu viac hrdosti,“ uvádza sa ďalej v zhruba štvorminútovom videu.

Podkopanie tradičných hodnôt

Spomenutý spôsob komunikácie vyvolal silnú odozvu. Republikánska zákonodarkyňa za štát Ohio Christina Haganová v reakcii uviedla, že zbor pompézne spieva „o podkopaní tradičných hodnôt“.

Podobné nálady panovali aj medzi radovými komentujúcimi. „Nenávisť a pasívna agresivita v tomto videu je znepokojujúca,“ uviedol napríklad jeden z nich. „Posunulo sa to od žiadosti o manželstvo pre gejov k ‚ideme si po vaše deti‘. Doslova,“ nechal sa počuť ďalší.

Pravicový portál The Post Millennial, na ktorý sa odvoláva Fox News, navyše tvrdí, že video bolo prepnuté do súkromného režimu po tom, ako obdržalo iba 88 lajkov a naproti tomu až 5-tisíc dislajkov. Zbor však protirečí tvrdením, že tak urobil pre obavy o bezpečnosť svojich členov. Dnes je už video opäť verejne dostupné, pomer lajkov a dislajkov je však skrytý, pričom komentáre pod ním sú v drvivej väčšine kritické.

Vraj iba satira

Zbor viac ako týždeň po publikovaní skladby zverejnil stanovisko, v ktorom tvrdí, že jeho speváci museli čeliť falošným obvineniam, vyhrážkam smrťou a iným odporným útokom. Zároveň poďakoval miestnej polícii za rýchlu reakciu a pomoc. Video tiež otituloval ako „satirické“. Zároveň napísal, že konzervatívne médiá posolstvo z videa prekrútili pre potreby svojho kontextu, aby tým vytvorili atmosféru, ktorá vyhovuje ich nenávisti a netolerancii.

„San Francisco Gay Men’s Chorus sa snaží byť vzorom, učiť a šíriť posolstvo lásky, inklúzie, humoru a osláv prostredníctvom našej hudby. Veríme, čo najviac, v otvorený dialóg, komunikáciu a slobodu prejavu. Naďalej v tom budeme pokračovať prostredníctvom našej hudby. Pozývame všetkých, aby sa k nám pridali,“ píše sa ďalej.

LGBT novinár: Deti indoktrinovať chceme

Či už ide zo strany zboru o pravdivé alebo alibistické vysvetlenie, faktom je, že ťaženie smerom k mladším ročníkom LGBT aktivisti už dávnejšie odštartovali. Už v roku 2011 spôsobil rozruch článok editora portálu Queerty Daniela Villarreala, v ktorom sa ohradil voči tvrdeniam svojich súkmeňovcov o tom, že nechcú indoktrinovať deti.

„Priznajme si to – to je lož. Chceme, aby pedagógovia učili budúce generácie detí prijímať queer (neheterosexuálnu, pozn. redakcie) sexualitu. V skutočnosti od toho závisí naša budúcnosť,“ nechal sa počuť.

Deti vraj nemajú poznať tabu

O ďalšom príklade Štandard informoval minulý mesiac. Známy denník Huffington Post napríklad dáva priestor názorom podporujúcim prítomnosť malých detí na dúhových pride-och, kde sa dospelí účastníci odhaľujú. Deti vraj majú nahotu zo všetkého najradšej.

Washington Post pre zmenu publikoval komentár Laureen Rovellovej, ktorá je ochotná svojim vlastným deťom ukazovať na dúhových pochodoch sexuálne, fetišistické gestá a akty účastníkov. Chce im vysvetľovať, aké je to všetko fajn. Deti podľa nej nesmú v sexualite nič považovať za tabu.

Pripomeňme, že čoraz viac detí, špeciálne v USA, sa prestáva identifikovať so svojím pohlavím. Na piedestáli tohto trendu stojí štát Kalifornia, v ktorej sa viac ako štvrtina tínedžerskej populácie neidentifikuje so svojím pohlavím. „Maskotom“ tohto javu je napríklad celebrita Desmond Napoles, chlapec považujúci sa za dievča, ktorý stáva na čele dúhových pochodov a už ako 11-ročný tancoval v gaybare.

Orbánov pokus o stopku

V reakcii na tieto javy prichádzajú niektoré vlády s opatreniami. V našich končinách je najznámejší a stále čerstvý maďarský zákon, na základe ktorého mladí ľudia do 18 rokov nemajú byť v školách vystavovaní „pornografickému obsahu“ alebo akémukoľvek obsahu, ktorý podporuje zmenu pohlavia či homosexualitu. To sa týka aj reklám.

Legislatívu z Budapešti následne kritizovala ako netolerantnú nielen Európska únia, ale aj takmer dvadsiatka členských štátov. Téma vo veľkom zasiahla aj do vtedajšieho futbalového šampionátu. Niektoré nemecké štadióny kompetentní vysvietili do dúhových farieb, pásku s týmto motívom si nasadil aj kapitán nemeckého mužstva a pozornosť kamier si vyslúžil fanúšik, ktorý prebehol cez hraciu plochu s dúhovou zástavou pred zápasom Maďarska a Nemecka.


Ďalšie články