Slovensko budú onedlho križovať dvaja moderátori putujúci za pápežom. Čo je to Godzone Race?

05_mosaic1 Zdroj: projekt Godzone

Naprieč Slovenskom sa o niekoľko dní spustia nezvyčajné preteky končiace v dejisku tohtoročnej návštevy pápeža Františka na Slovensku, v Košiciach, organizované projektom Godzone. Preteky potrvajú päť dní – od 24. do 28. augusta 2021. 

Čo je to G-Race?

Godzone Race alebo skrátene „G-Race“ je novým konceptom modernej púte. Ide o jedinečné  interaktívne preteky organizované projektom Godzone, v ktorých súperia moderátori Godzone tour, každoročne organizovaného kresťanského evanjelizačného turné, Ivan Petro a Dávid Slavkovský. 

Neoddeliteľnou súčasťou jesenného Godzone tour je časť programu, v ktorej moderátori Ivan a Dávid na pódiu pomyselne súťažia. Tentokrát však súboj bude skutočný a diváci ho budú môcť sledovať naživo.  

Obaja moderátori budú niekoľko dní putovať z Českej republiky cez Slovensko, cez mestá, v ktorých sa uskutoční GODZONE TOUR 2021, a popritom plniť mnohé mimoriadne, dobročinné i zábavné úlohy, ktoré ich zavedú až do samotnej perly východu, Košíc, k pápežovi Františkovi.

Zdroj: projekt Godzone

„Zmyslom Godzone Race-u je najmä upozorniť na Godzone tour, ktoré pripravujeme v novembri tohto roku a tiež povzbudiť mladých ľudí, aby sa zúčastnili stretnutia s pápežom Františkom, ktorý na svojej septembrovej návšteve navštívi aj Košice. A tiež zábava! Chceme našich divákov zabaviť a stretnúť sa s nimi naživo,“ hovorí Ján Hudáček, jeden z organizátorov Godzone Race.

Zapojiť sa môže každý

Počas svojej cesty nebudú mať súťažiaci žiadnu pomoc. Alebo predsa? Preteky G-Race sa nazývajú interaktívnymi a má to svoj dôvod. Do súťaže sa môžu zapojiť fanúšikovia prostredníctvom webovej stránky udalosti race.godzone.sk, na ktorej sa môžu pridať do tímov jedného zo súťažiacich a dokonca zvoliť, čo si moderátori zbalia do svojich cestovných batohov. Registrovaní členovia súťažných tímov môžu Ivanovi Petrovi a Dávidovi Slavkovskému pomôcť plniť každodenné výzvy, získavať pre nich cenné body, a tak ich posúvať smerom k cieľovej páske. 

Godzone Race a celé jeho dianie môžu diváci sledovať na sociálnych sieťach projektu Godzone. Počas celej svojej cesty budú so svojím tímom komunikovať, zdieľať svoje útrapy aj zábavné historky a, samozrejme, volať o pomoc. Pre fanúšikov zaregistrovaných v súťažných tímoch organizátori pripravili dokonca výherné ceny. Všetky pravidlá a podrobnosti súťaže nájdu na stránke race.godzone.sk.

Realizácia projektu Godzone je zastrešená Združením kresťanských spoločenstiev mládeže a Radou pre mládež a univerzity Konferencie biskupov Slovenska v spolupráci so spoločenstvom SP.


Ďalšie články