Televízne tipy: Olympijské hry a životopisný film o vzniku najznámejších značiek športovej obuvi

rivali Film Rivali. Foto: Reprofoto/Youtube

Pred nami je víkend plný športu z Olympijských hier, ktorý odvysiela Dvojka. Pre záujemcov o iné žánre sú pripravené filmy ako Vendeta či životopisný film Rivali o dvoch bratoch a dvoch športových značkách, Adidas a Puma.

PIATOK

Novinár Richard Boyle žije v Salvádore, kde informuje o občianskej vojne zúriacej medzi pravicovým režimom a ľavicovým Frontom národného oslobodenia Farabunda Martího. Stúpenci opozície prichádzajú o život. Medzi zavraždenými je aj arcibiskup Óscar Romero. Áno, ten Romero, ktorý vyvolával roky veľké vášne, dvaja pápeži odkladali jeho beatifikáciu, keďže bol nadšeným priaznivcom marxistickej teológie oslobodenia, za martýra viery ho prehlásil až pápež František v roku 2015. Ale k filmu: novinár Boyle chce zachrániť seba a svoju priateľku, preto sa rozhodne pre spoločný útek. Film Salvador je pripravený na Jednotke o 22:25.

Život stredoškolského učiteľa Willa sa zmení, keď jeho ženu Lauru na ceste z práce brutálne prepadnú. Keď je Will v nemocnici, osloví ho neznámy muž Simon so zaujímavou ponukou. Pomstí sa útočníkovi na jeho ženu, ale na oplátku mu Will v blízkej budúcnosti musí preukázať láskavosť. Will s dohodou súhlasí, no netuší do akej nebezpečnej hry sa nechal zatiahnuť. Film Vendeta sa začne o 22:15 na ČT2.

V piatok samozrejme ďalej pokračuje Olympiáda v Tokiu. Dvojka ich počas celých hier prináša na obrazovke. V piatok po devätnástej je pripravené finále štvorhry v tenise, kde budú hrať proti sebe chorvátske dvojice Čilič, Dodig – Mektič, Pavič. Nasledovať bude finále vo veslovaní a po ňom v atletických súťažiach napríklad beh mužov na 10-tisíc metrov.

SOBOTA

Simon vedie usporiadaný život. Nedávno sa so svojou manželkou presťahovali do nového domu, vyzerá, že budú spolu šťastní. Všetko sa mení príchodom Gorda, Simonovho spolužiaka zo strednej školy. Po mnohých náhodných stretnutiach sú z Gorda znepokojení, navyše im zrazu začínajú chodiť záhadné darčeky. Objavujú sa aj staré veci z minulosti. Film Darček je pripravený v JOJ Plus veľmi neskoro a je pre ľudí, ktorí nemôžu v noci zaspať. Začína sa presne o druhej v noci.

V sobotu budú od skorého rána pokračovať prenosy z Olympijských hier. O pätnástej začne ženské finále v tenise, futbal čaká štvrťfinále. Na obrazovky sa dostanú zápolenia vo vzpieraní, športovej streľbe, lukostreľbe, džude a iných športoch.

NEDEĽA

V roku 1973 priletí Lena do Santiaga za priateľom Danielom, ktorý je talentovaný grafik a svojím umením podporuje prezidenta Allendeho. Vojenský prevrat generála Pinocheta rozpúta v krajine lov na prezidentových priaznivcov. Daniela a ďalších zatknú a prevezú do Kolónie Dignidad. Kolóniu prezentujú ako dobročinnú misiu, no v skutočnosti je to trestanecký tábor s brutálnym režimom. Lena sa k misii pridá, ale z tábora zatiaľ nikto živý neodišiel. Film Kolónia v hlavnej úlohe s Emmou Watsonovou pôjde o 22:55 na JOJ Plus.

Pozrite si skutočný príbeh dvoch bratov, ktorých priviedla rivalita až k hlbokému konfliktu. V dvadsiatych rokoch v Nemecku bratia Adi a Rudi založili firmu na výrobou športovej obuvi. Jeden bol introvert, druhý extrovertný vizionár. Po nevyriešiteľnom konflikte sa bratia od seba odlúčili, a tak vznikli nové značky Adidas a Puma. Životopisný film Rivali, ktorý má dve časti, sa začne o 20:30 na Jednotke.


Ďalšie články