Zastrelil sa František Böhm, Kočnerov človek a kľúčový svedok v kauze Judáš

Cisla František Böhm. Foto: TV Markíza

V piatok večer strelou do hlavy spáchal samovraždu kľúčový svedok v kauze Judáš a bývalý príslušník SIS František Böhm.

Podľa informácií, ktoré ako prvý priniesol web TV JOJ, sa piatkový incident odohral v Plaveckom štvrtku. Svoju manželku postrelil do oblasti hrudníka, neskôr ju ošetrovali záchranári. Podľa Denníka N sa manželka snažila Böhmovi v samovražde zabrániť, jej postrelenie bolo neúmyselné. Svedkom samovraždy mal byť aj Böhmov syn.

Bývalý podnikateľ s palivami a exsiskár František Böhm bol obvinený po razii s krycím názvom Božie Mlyny spolu s bývalým šéfom kriminalistov Ľudovítom Makóom. Obvinený bol z členstva v zločineckej skupine takáčovcov. Pre spoluprácu s políciou ho prokurátor prepustil z väzby a stíhaný bol na slobode.

Na NAKA vypovedal niekoľkokrát a v súvislosti s viacerými kauzami. Napríklad v kauze Judáš o údajnom podplácaní zosnulého generála a policajného exprezidenta Milana Lučanského. Len pred pár dňami mal pred vyšetrovateľom vypovedať v súvislosti s možnou trestnou činnosťou bývalého sudcu Richarda Molnára.

Tri milióny v úplatkoch

Bývalý príslušník SIS mal vysokým funkcionárom finančnej správy a polície dávať státisícové úplatky za krytie jeho kšeftov s pohonnými hmotami a vratkami DPH. Súhrnne malo ísť o úplatky v hodnote tri milióny eur. Kryť mal takto aj iných podnikateľov, ktorým hrozilo vyšetrovanie. Týkajú sa aj policajného exprezidenta Lučanského.

„Tie skutky – tam je viacero ľudí obvinených. Oni sa týkajú aj ľudí, ktorí sú stále v trestnom stíhaní, takže sa týkali aj Lučanského. Vypovedal komplexne, je možné, že ho bude potrebné k nejakým veciam dopočuť, ale do tohto okamihu si skôr myslím, že nie,“ uviedol Daniel Lipšic, obhajca obvineného námestníka SIS B. Beňa.

Kovařík: V žiadnom prípade nejde o vraždu

Policajný prezident Peter Kovařík by nebol rád, ak by sa v prípade smrti Františka Böhma, kľúčového svedka vo viacerých aktuálne políciou vyšetrovaných kauzách, začali šíriť rôzne konšpirácie a špekulácie. Policajný šéf to uviedol vo svojom vyhlásení.

„V žiadnom prípade sa nejedná o vraždu, ale podľa doterajších informácií F. B. spôsobil svojej manželke neúmyselné strelné zranenie a následne sa sám zastrelil,“ skonštatoval Kovařík. Ženu so zraneniami previezli do jednej z bratislavských nemocníc. Böhm zraneniu na mieste podľahol. Policajný prezident potvrdil, že vyšetrovanie prípadu je vedené na Krajskom riaditeľstve Policajného zboru v Bratislave. „Viac podrobností zatiaľ nie je možné zverejniť,“ podotkol Kovařík.

(min, ste, tasr)


Ďalšie články